Epäonnistuneesta tokokokeesta huolimatta itselläni into tokoiluun on nyt kova. Lisäksi sain viimeinkin hommattua tunnarikapuloita (kiitos Hanna!) joten niitä sitten treenimään. Päätin myös aloittaa Murulle voivoi-luokan liikkeiden treenauksen, meidän tokotreenaushan on ollut vähän tylsää kun ollaan muka vaan valmistauduttu avo-luokkaan. Ja totuushan on, kuten Oili silloin valmennuksessa sanoi, että Muru varmasti osaa ne avo-liikkeet mutta sen rallattelu johtuu lähinnä siitä että se ei aina muista olevansa töissä. Nyt vasta sen oikeastaan ymmärrän.

Murulle aloitin ruudun treenauksen siitä mihin sitä on aikaisemmin viety, eli kosketusalusta ruudussa. Hyvin se sinne irtosi mutta hirmuisia saalistushyppyjä ennen ruutua, lisäksi se ei välttämättä mennyt sinne suoraan vaan vähän bongaili myös törppöjä. Kosketusalustaan sitten hillitön tappoloikka. Ei näin. Laitoin alustalle namin ja johan alkoi koira juosta matalana ja suoraan! Koska en usko ennenkuin teen jotain väärin, otin sitten kerran sen alustan pois (ei siis namiakaan) ja lähetin Murun tyhjään ruutuun. Se meni hyvin mutta yllätys yllätys, ei pysähtynyt top-käskyllä sinne vaan lähti tulemaan takaisin. Menin viemään Murun takaisin oikeaan piakkaan, kehuin vähän ja otin mukaan, tein uuden lähetyksen vähän lähempää. Kas kummaa, se meni ja pysähtyi ihan oikein! Älysin lopettaa tähän tällä kertaa, tietenkin vuolaiden kehujen ja namittelujen kera.

Luoksetulon stopissa on tämä sama saalistushyppely. Treenasin stoppia nyt aika pitkältä matkalta ja sehän venyi. Menin palauttamaan koiran lähtöpaikkaan ja otin uudelleen, nyt lyhyemmältä matkalta. Pysähtyi paljon paremmin. Pitää miettiä mitä tähän keksisi. Lelulla voisi kokeilla, ja avustajapalkkaa myös (sitähän on muutaman kerran tehtykin).

Sitten vielä koe-eläinkokeita voi-luokan noudoissa. Hyppynouto oli heti ihan jees mutta toki täytyy treenata myös ne tilanteet kun kapula  menee sivuun, eihän se Muru tietenkään tiedä että hypyn kautta pitää aina tulla. Metallikapulaa se vähän hyljeksi mutta pystyi liikkumaan se suussa ja luovutus on oikein nätti. Lopuksi tunnari.

Piilotin yhtä kapulaa ruutunauhojen sekaan ja leikkimisen ehkäisemiseksi laitoin sinne pari nakkia. Hyvä, Muru söi nakit ja toi kapulan. Sitten ilman nakkeja, edelleen oikein hyvin. Kolmannella toistolla lisäsin jo väärät kapulat, edelleen onnistui! Sitten jätin jo ruutunauhat pois, nyt tuli väärä. Höpö höpö sanoin Murulle ja asettelin kapulat uudelleen. Tällä kertaa se sitten toi sen oman ja oikein haisteli niitä vääriäkin. Ymmärtääkö tuo koira puhetta?