Murun kanssa Salmen opissa. Ekaa kertaa tänä keväänä treenattiin yleensäkin ulkona joten sekin oli haasteellista... keli toki oli varsin hyvä ja Killerin parkkis kuiva,

Alkuun tehtiin seuruuta. Ensin Muru ei meinannut keskittyä vaan vilkuili sinne sun tänne... parani sitten kyllä. Salme neuvoi alku- ja pysähdystilanteet eli siirtymiset pehmeämmiksi, samoin täyskäännökset, silloin Murun paikkakin pysyi vakaampana. Ja ehkä voisin kävellä koko ajan inasen hitaammin. 

Luoksetulossa Murun tullessa sivulle, se tulee aika ison kaarroksen mun takaa. Tämä johtuu varmaan osittain kovasta vauhdista ja nyt kannattaisi treenata noita sivulletuloja ihan lyhyeltä matkalta. Vastaavasti varastamisen ehkäisyyn voisi ottaa pitkältä matkalta pelkkää istumaan jäämistä ja siitä paluu takaisin palkkaamaan + mahdolliset käskytyshäiriöt tähän.

Hypyssä oli taas varastamista ja loppuosassa istumisen ennakointia.Ei siis niinku mikään onnistunut! No, noitahan sitten treenitään, loppuosan seisaallaan pysymisessä voi treeniä tehdä toki ilman hyppyäkin. 

Liikkeestä maahanmenossa Muru taas ryömi eteenpäin. Täytyy yrittää opettaa sille enemmän taaksepäin ajatteleva maahanmeno, vähän niinkuin lukkojarrutus, tämä sama hyödyttää sitten ylempien luokkien luoksetulon tokaa stoppiakin. Toisaalta taas nyt jo kannattaa sitten tehdä selvä ero kaukojen seiso-maahansiirtymisiin ja tähän pysähdys-maahanmenoon, ne suoritetaan kuitenkin niin eri tekniikalla. Tämähän on asia joka meillä Lakin kanssa on mennyt totaalisen pieleen!

Liikkeestä seisomisessa Muru sitten otti askeleita mun perään niin että mä en huomannut. Tämä siis erityissyyniin. Itse pysähdys oli kyllä hyvä, mutta edetessäni kauemmas Muru liikkui yhden-kaksi askelta kerrallaan ja seistä tönötti sen jälkeen ihan vakavan näköisenä "tässä olen ollut koko ajan". Eli kaveri vahtimaan ja samalla piiitkää etäisyyttä ja aikaakin.

Noutoasioissa koitettiin nyt uutta lähestymistapaa: Muru oli hihnassa ja koitin saada sen tulemaan kapula suussa mua kohti. Sehän ottaa kapulan kyllä suuhun mutta leikkisi sillä / veisi sitä minusta poispäin. Nyt vaan piti varovasti houkuttelemalla saada se tulemaan minua kohti Lopulta tämä onnistukin ja sain siltä kapulan ihan käteen eikä se siihenkään vielä pudottanut sitä! Näitä nyt sitten pitäisi treenata ja jossain vaiheessa varovasti yhdistää luoksetuloasentoon. Ei heittoja joissa se kiihtyy liikaa.

No paljon tuli taas ajateltavaa ja erityisesti se tosiasia, että Muru on ihan erilainen kun ollaan uudessa paikassa. Tottakai on hyvä treenata tutussa hallissa jolloin pästään vaikeuttamaan itse treeniä mutta täytyy nyt kyllä alkaa aktiivisesti käymään myös eri kentillä ja uusissa halleissakin.

Ennen Salmeja kokeiltiin myös uusia tilaamiani frisbeitä ja innoissaanhan se Muru näistä oli. Koitin muistella Csillan ohjeita ja tein enimmäkseen rollauksia ja vetoleikkiä. Omia heittoja täytyy kyllä treenata, muutama luvattoman vino rollaus tuli ja ups'n downsit oli törkeitä...