Askon jääkiekkoturnauksen pelien välisellä tauolla jäähallin alueella sattui sopivasti olemaan mätsäri. Otin siis Murun autoon ja päätin käväistä sen kanssa näyttelemistä harjoittelemassa.

Ensi alkuun Muru oli tosi ärsyttävä. Se räksytti ja tempoi hihnassa enkä kyennyt juuri ollenkaan sivistyneesti seurustelemaan muiden näyttilleasettajien kanssa, kuten oikeissa näyttelyissä on tapana. Lisäksi tajusin että juuri Murulta lähtee tupoittain karvaa ja sen muutenkin ei-niin-kiiltävä turkki oli suorastaan harmaa kun pohjavilla nousi läpi. No, sitä vähän sivelin hanskalla ja lopulta pääsimme kehään.

Ekalla kierroksella esiintyminen ei mennyt ihan nappiin, Muru juoksi liian kovaa (mutta pyysi ravilla kuitenkin) ja seisoessa se peruutteli ja kääntyili. Saimme sinisen nauhan ihan oikeutetusti häviten upealle veteraanitanskandoggille.

Sitten menimme sinisten nauhojen kehään. Yhtäkkiä Muru alkoi patsastella ihan itsekseen ja suorastaan venyttää kaulaa. Vähän vielä toinen korva hetkittäin nousi pystyyn kun Murun piti tillittää minua, mutta juokseminen meni kerta kaikkiaan upeasti. Me voitimme tämän kehän! Siispä BIS-kehää odottelemaan!

Kello tikitti eteenpäin ja kerkesin jo ajatella että saisinkohan suosiolla ottaa sen kahdeksannen palkinnon ja mennä katsomaan sitä Askon peliä, mutta jäin kuitenkin. Ja kun kehään päästiin, Muru oli tyystin eri koira. Se pönötti kuin vanha tekijä, juostessa se lähti aina heti reipasta ravia ja juoksi kuono eteenpäin juuri oikeaa vauhtia ja uskomattoman lennokkaalla askeleella. Tuomarit alkoivat sijoittaa porukkaa ja lopussa jäljellä oli kaksi koiraa, huomasin että olimme taas sitä upeaa tanskangoggia vastassa. Eli toiseksi sijoittumassa, ajattelin. Mutta ei, tuomarit laittoivat tanskandoggin kakkoseksi ja tulivat onnittelemaan ja kertomaan että esiintyminen parani loppua kohden niin paljon että ME VOITIMME! Olin ihan hämmästyksestä soikeana! Taakse jäi monia virallisissakin näyttelyissä menestyneitä koiria jotka taatusti myös esiintyivät hienosti. Mutta en tietenkään valita, hyvät palkinnot saimme ja enää ei niin paljoa harmittanut että jääkiekkopeli jäi näkemättä. Askon joukkue kuitenkin voitti :)

murutatti-normal.jpg

Kuvan nappasi Aurora.