Toinen näyttelypäivä peräkkäin, tänään olimme Laukaassa missä oli huomattavasti enemmän tilaa ja suorastaan mukava istuskella, vaikka kehä oli rutkasti myöhässä harjoitusarvostelijan takia. Tämän päiväinen kehäsihteerikin oli hyvin töidensä tasalla, arvosanat ja sijoitukset kaikuivat kuuluvalla äänellä varmasti kaikkien kehän ympärillä olleiden korviin! Hyvää työtä Hanna!

Omia koiria ei ollut tänään mukana ja nahkoja oli kaiken kaikkiaan vain 10. Kasvateista Päivi Eerolan ja harjoitusarvostelijan (Jouko Leiviskä?) tuomaroitavana oli Hupi ja Pitko. Hupille ja handlerilleen Helinälle näyttely oli ihan ensimmäinen joten täytyy hattua nostaa kun tytöt menivät kehässä kuin vanhat tekijät! Olen aina erityistyytyväinen kun junnut vievät näitä vilkkaita ja suhteellisen vahvoja koiria, kun voimaa ei ole mitä käyttää, on homman toimittava henkisellä tasolla. Ja Helinän ja Hupin suhde tosiaankin näyttää olevan kunnossa!

Hupi sai tänään arvosanan EH ja sillä voitti luokkansa. Pitko sisko vähän riekkui juostessa ja se sai tänään vain H:n. Eerola toki tunnetaan tiukkana tuomarina ja kaikista nahkoista vain yksi uros ja yksi narttu sai SA:n.

Hupin arvostelu:

Kookas narttu, hyvä pään pituus, otsapenger voisi olla merkitympi. Riittävä kaula, keskivahva luusto, litteät käpälät, ylälinjassa pehmeyttä, melko tasapainoiset kulmaukset, keskipitkä askel. Etuliikkeiden tulee tiivistyä, parempi seistessä kuin liikkeessä, saisi mielellään olla numeroa pienempi. Reipas esiintyminen.

Pitkon arvostelu:

Narttumainen, keskikok., liian neliömäisen kokonaiskuvan antava, varsin tempperamenttinen narttu, joka saisi olla voimakkaammin kulmautunut, erityisesti edestä hyvin narttumainen pää, jyrkkä lantio, askelpituus jää lyhyeksi, reipas esiintyminen.