Lyytin kanssa kahdet ensimmäiset tämän vuoden viikkotreenit takana. Viime viikolla tehtiin radasta vain kaksi lyhyehköä pätkää, mutta olipas niissäkin tekemistä. Ainakin jos mieli saada koiran tekemään tiukat käännökset ja suorat linjat - ja vauhdilla.

07012015.jpg

Tässä oli jo alussa haasteena Lyytin paikalla pysyminen. Jotta mielin ehtiä niistämään 3-hypylle, mun oli aloitettava pussin puolivälistä. Muutaman toiston jälkeen Lyyti kuitenkin malttoi ja pysyi. Pussista ulostulon jälkeen kevyt linjan tyrkkäys 3-hypyn taakse jasiitä niisto onnituivat hyvin. 4-5-6-7 ei ongelmaa, vähän piti taas linjaa työntää ulommas tuonne 6-7 väliin koska itse oli pakko tulla 1-hypyn vasemmalta puolelta eli leieröidä 7. Sitten olisi täytynyt tehdä ennakoiva valssi 8 hypylle jotta tiukka kaarre ja suora linja 9-hypyltä putkeen onnistuivat. No, meidän tiukka kaarre tuppasi valumaan  joko heti kasilta pitkäksi tai sitten kun sain sen tiukasti kääntymään niin vasen käsi lepatti ja ohjasi koiran 9-hypyn takaa ohi. Eli tiukasti vartalossa kiinni valssin jälkeinen ohjaava käsi... tää on niin vaikeeta!

07012015b.jpg

Toiselal kierroksella jatkettiin putkesta eteenpäin ja tässä harjoiteltiin vippausta. Eli kuvan esteelle nro 2 päällejuoksu ja siitä haltuun ja vasemmalla kädellä koiran linjaa piirtäen lähetys hypylle 3. Taka-askeleita samalla jotta saadaan jonkinlainen vastaanottovalssi, mutta koiran reagoidessa ja tullessa oikeaan suuntaan tehtiinkin persjättöohjaus hypylle 4. Eli tavallaan flippi. Joo, tämä onnistui kerran hienosti, jonka jälkeen Julia sanoi että tee uudelleen että nähdään ettei se ollut vahinko... no sitten se ei enää onnistunutkaan :D Kokeilun vuoksi tein tähän myös pakkovalssi kakkoselle (livahti tuolle tyhjälle hypylle ensin) ja sitten jotain kökkelöintiä noille kahdelle muulle hypylle. Olisihan tämä ollut ohjattavissa monellakin tapaa mutta tuo vippaus-flippi oli kyllä selvästikin koiralle selkein ja siksi myös nopein tapa.

Tän viikon treenissä tehtiin sitten vaihteeksi pidempää ja vähän helpompaa rataa (video):

14012015.jpg

Lyytille tässä oli haasteena pujottelu joka ei ole oikein ottanut onnistuakseen radalla tähän mennessä muutenkaan, nyt siinä sitten vielä lisänä vaikea lähestymiskulma ja leieröinti. No, kävin tätä muutaman kerran ennen treeniä ottamassa ja hyvinhän se meni. Radalla pyysin Julian seisomaan pujottelun loppupäähän "valepalkaksi" ja tämä auttoi kyllä :)

Pieniä ongelmia oli matkan varrella: 9-putkeen ohjasin valssilla mutta en ollut oikein ajoissa joten siitä tuli kökkö. Olisi pitänyt jäädä taakse ihan suosiolla. Mutta pelkäsin etten ehdi saksalaiselle tuonne 10-hypylle, ja kun sitten olinkin siellä ennen aikojani sain koiran kiertämään koko hypyn.Tätä saksalaista vähän hinkattiin, se ei vaan niinkuin mene mun raajoihin tämä kuvio. Joo, teoriassa kyllä mutta aina vaan saan painostettua koiraa niin ettei se hyppää.

17-18 piti tehdä renkaalle lähetys, päällejuoksu josta suora linja putkeen. Tämä ei meinannut onnistua kun en uskaltanut lähettää riittävän kaukaa Lyytiä renkaalle. Kun annoin sille enemmän tilaa tämä meni kuin vettä vaan - ja Lyyti jopa lakkasi haukkumasta!

20-21 oli siis välistäveto (kuvassa ohjelma pirsi reitin noin kummalliseksi) ja sen jälkeen 22 yritin taas saksalaista onnistuen tekemään twistin ja koira sitten väärällä puolella hyppyytin 23 väärin päin ja palkkasin siihen. Tuohon 22 olisi voinut tehdä japanilaisen koska vauhti kasvoi tuossa juostessa jo itselläkin eikä siinä ollut kuitenkaan koiralle mitään väärää estettä tarjolla. Ei kuitenkaan enää jauhettu kun Lyyti oli tehnyt hienoa työtä koko treenin ajan.

Tiina oli samalla tunnilla Lakin kanssa, ryhmästämme yksi oli loukannut itsensä ja tarjosi paikkaa. Pongo oli jo ehtinyt tämän treenata, niinpä tarjosin Lakia Tiinalle kaveriksi. He menivät matalilla hypyillä (Lakihan ei ole varvasvammansa jälkeen aksaillut) mutta ihan mukavasti. Toki ajoitusongelmia oli ja jotkut kaarrokset venyivät (mm. renkaan jälkeen) ja huomasin nyt itse miten Laki reagoi heiluvaan käteen: se alkaa katsella näkyyk lentäviä nakkeja! Näin sitä löytää omat virheet treenikaverista :D Tiinan ja Lakin video näkyy täällä