Julian viikkotreenissä oli useita taaksevientejä. Ja näinhän ne vaan syö Murun vauhtia ja virettä, sama ongelma on ollut kaikkien koirien kanssa. Sitten mua alkaa ärsyttää ja oravanpyörä on valmis. Tässä videonpätkää, kiitos Tiina kuvaamisesta. Jotenkin Murulla oli muutenkin jarru päällä myös noissa suoremmissa pätkissä.

Seuraavana päivänä mentiin Tiinan kanssa hallille uudelleen tekemään tuota samaa harjoitusta. Eikä se mennyt sen paremmin. Otin toisella kierroksella sitten pelkästään parin hypyn settejä jotta pääsin palkkaamaan paljon, mutta en tiedä auttaako se mitään kun tällaisissa pätkissä sitä vauhtia ei ole sitäkään vähää. Tulee siis vaan palkattua koiraa hitaasta suorittamisesta.

Tänään kävin sitten itsekseni, ja tein ihan perus-takaakierron opetusta naksun kanssa ja rimat maassa (tai itse asiassa siellä oli bumpperit). Tässäkin Murun oli aluksi kauhean vaikea suorittaa loppuun asti, se pyrki kääntymään takaisin kun lähdin jatkamaan vaikka sen etujalat olivat jo bumpperin laskeutumispuolella. Lopulta jätin sen jatko-liikkeeni kokonaan pois ja tein harjoitusta ihan vaan taaksevienti ja takaisin hyppy - tyyliin.

Vähän tuli nyt kyllä sellainen olo että tuleekohan Murusta ollenkaan agilitykoiraa. Se tekee tokojuttuja paljon paremmassa vireessä kuin aksaa. Eikä me olla edes varsinaisesti täyskorkeilla hypyillä menty, silloin tällöin joku rima on ollut 55 mutta ei koskaan kaikki. Kuinkahan paljon se vielä hidastuu kun hypyt nostetaan maxikorkeuteen!

Kokeilin tuossa pujotteluakin ja yllätyksekseni Muru pujotteli. Siis ilman mitään apuhärpäkkeitä. Mutta h i t a a s t i . Keinua tehtiin myös tänään ja A:n kontaktia joka valkkuiltana vähän paukkui (näkyy videollakin).