Nyt sitten urakointia kohti marraskuun lopun tokokoetta. Jos mielii sieltä kunnialla selvitä, töitä on tehtävä.

Muru:

Nouto. Pidin hihnassa eikä se tietenkään yrittänytkään varastaa. Ihan täydelliset noudot (2)!

seuruu, ihan jees, edistämisiä korjasin pysähtymällä ja/tai peruutuksilla ja käännöksillä. 

Liikkeestä seisomisia, vähän meinasi hiippailla, otin muutaman Ähäp! ja käännyin kohti koiraa, ikäänkuin yllätin sen hiippailemasta, ja jo alkoi psyähtyä paremmin! Sitten takaisin ja taaksekävelyt se kesti hyvin.

Hyppy. Pelkästään menohyppyä johon nakkasin makkaraa sille että menisi kauemmas. Sitten paluu ilman istumisia. Erikseen muutama menohyppy ja sinne istuminen. Sitten sain sählättyä pallon kanssa niin että este kolahti juuri kun Muru hyppäsi, eikä se sen jälkeen suostunut hyppäämään siitä suunnasta. ÄÄh! Mutta jollain konstin se on saatava istumaan kauemmas hypystä jotta paluuhyppy onnistuu?!

Luoksetulon stoppia. Ekalla kerralla hyvä, sitten alkoi valuttaa. Tähän olisi pitänyt samalla tavalla konahtaa kuin tuossa liikkeestä seisomisessakin mutta minä sorruin hyssyttelyyn...?

Kaukot. tekniikka nyt hyvä mutta pahaa ennakointia ja/tai juurtumista. Plääh... no tuo tekniikka on nyt kuitenkin kunnossa.

 

Laki:

Seuruuta, naksuttelin oikeasta paikasta ja hyvästä kontaktista. Vaikutti parantavankin koko ajan.

Liikkeestä istuminen. Ekalla kerralla ei istunut, sitten alkoin kävellä hitaammin ja alkoi onnistua niin että pääsin palkkaamaankin taaksepäin. Tätä täytyy treenata paljon.

Hyppynouto. Nou problem.

Kaukot. Joo kyllä huomaa että ei olla treenattu. Mutta kun saatiin rakennettua hirveillä virityksillä oikea mielentila (etäpalkka JA käsissä nakit) niin m - i - s - i - m onnistui hienosti, ihan liikkumatta. Mietinkin että jos en tekisi ollenkaan s-m vaihtoja, ja sitten kisassa jos Laki alkaisi tarjota tuota istumista, voisin vaan käskyttää sen siitä maahan, tämä liike voisi onnistuakin?! Tai vaikka se ehtisi istahtaakin, se olisi pienempi paha kuin mittava liikkuminen!

Tulppa:

Vasemmalle kääntymistä ja myös pyörähdystä vasemmalle. Tähän nyt aktiivisesti käsiavun pienentäminen. Tuntui toimivan hyvin.

Eteentuloa ja sivulle siirtymisiä molemmilta puolilta. Eipä ongelmia.

Seisomista. Istu - ylös meni heti jakeluun, liikkeestä seisomista piti vähän muistutella mutta aika pian sekin alkoi onnistua. Kovasti pitää kyllä tehdä töitä että pääsen kiertämään koiran mutta tämä helpottuu siinä mielessä kun avo-luokassa ei tarvitse enää pitää koiraa hihnassa.

Hyppyäkin kokeiltiin, mun täytyy vielä tarkistaa rt-säännöistä sen oikea suoritustapa ja hypyn korkeus, mutta ainakin nyt tehtiin 40cm ja entisen tokon alo-luokan tyyliin ja hyvin meni.