Tällä kertaa emme käyneetkään alussa rataa yhdessä ensin läpi, vaan jokainen meni niinkuin parhaaksi näki ja Julia kommentoi sitten. Eka pätkä (hypylle 15 saakka) meni ihan mukavasti, me skipattiin kepit (kokeilin niitä ennen varsinaista treeniä ja meni niin tikkuisesti etten edes yrittänyt radalla) mutta jopa pöytä onnistui vähän paremmin kuin viimeksi. A-este meni tosi hienosti vaikka alla oli putki pitkänään jolloin jouduin aika akuas koirasta. Radalla Muru liikkui ihan hyvin, se vaan ei itse ime esteille vaan mun pitää juosta edellä. Nyt se kuitenkin irtoaa jo sivusuunnassa vähäsen.

Muutamaa kohtaa korjattiin ohjauksellisesti järkevämmäksi ts. niin että saan koiralle vihjeen uudesta suunnasta vähän aikaisemmin, ja ne selvästi auttoivatkin sujuvampaan etenemiseen.

Sitten loppuosa radasta. Siinä oli keinu, joka meni näin ekalla yrittämällä ihan hyvin, mutta sen jälkeisessä hyppykuviossa tuli ongelmaa (hankala kaarros jota yritin sylkkärillä, vaihdettiin tähän sokkari) ja sittenhän Muru ei halunnutkaan enää mennä keinulle. Eikä sitten oikein puomillekaan. Juteltiin tästä tovi Julian kanssa ja Julia oli sitä mieltä että koko keinu pitäisi opettaa ihan toisella tavalla. Mähän olen vaan antanut koiran mennä sellaista vauhtia kun se itse uskaltaa mennä, ja niin että koira oppii hallitsemaan keinun keinahduksen, kun taas Julia opettaa niin että mennään ylöspönkätyn keinun loppuun asti täysillä ja keinahdus tulee vasta sitten mukaan kuvioon kun koira on oppinut nopean suoritustavan. Tähän tietysti täytyisi opettaa ja yhdistää rämäyttämisen idea koiralle. 

Tuota keinuasiaa täytyy miettiä. Toisaalta, esim. Lakilla on varma ja nopea keinu vaikka se on opetettu tuolla mun tyylillä, silläkin oli alussa vaikeuksia mutta se pääsi niistä itse yli. Lisäksi Murua voi olla vaikea saada hetsattua tulemaan kovaa keinulle koska se on luonteeltaan vähän varovainen eikä sen virettä voi keinotekoisesti nostaa, tuon vireongelman kanssa kun taistellaan agilityssa muutenkin. Toisaalta jos meillä tulee vauhti olemaan muutenkin ongelma, olisi tietenkin hyvä jos keinu menisi nopeasti. Sitten taas tämä asia nousi pinnalle että onko agility Murun laji ollenkaan, pitäisikö mun vaihtaa kokonaan rotua jne. Onhan se vähän masentavaa kun jo valmentaja sanoo että koiralla ei ole tarpeeksi moottoria. Kannattaako tätä siis jatkaa ollenkaan ja tuhlata rahojaan?